ВІЗИТ СВЯТІЙШОГО ПАТРІАРХА ДО ДРОГОБИЦЬКО-САМБІРСЬКОЇ ЄПАРХІЇ

У вівторок 20 вересня 2011 р. розпочався візит Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета до Дрогобицько-Самбірської єпархії.  Близько 13:00 на межі Львівської та Дрогобицької єпархій Його Святість зустрічав Преосвященний єпископ Матфей у супроводі секретаря Дрогобицького єпархіального управління митр. прот. Миколая Біляка та представників місцевих владних структур: голови Самбірської райдержадміністрації Івана Білака, голови Самбірської райради Євгена Деніченка та міського голови м. Самбора Тараса Копиляка. Візит Святійшого Патріарха розпочався із зустрічі з Самбірським міським головою Тарасом Копиляком та депутатським корпусом міста у стінах міської ратуші. Від імені самбірчан міський голова м. Самбора вручив Патріарху особливу відзнаку м. Самбора. В свою чергу, Предстоятель подякував за нагороду і вручив міському голові Патріаршу подячну грамоту з відзнакою. Також, у рамках візиту, Святійший Патріарх Філарет зустрівся з головою Самбірської райдержадміністрації Іваном Білаком та головою районної ради Євгеном Деніченком. У сесійній залі адміністрації відбулася зустріч Святійшого Патріарха з представниками влади та жителями м. Самбора. Увечері Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні Преосвященного єпископа Дрогобицького і Самбірського Матфея, Високопреосвященного митрополита Львівського і Сокальського Димитрія напередодні свята Різдва Пресвятої Богородиці звершив святкове всенічне бдіння у Свято-Троїцькому храмі м. Самбора, настоятелем якого є митр. прот. Миколай Юзич. Святкову відправу своїм співом прикрасив хор церкви м. Новий Яворів.

В день свята Різдва Пресвятої Богородиці Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив відправу святкової Божественної Літургії у храмі м. Хирова, який цього дня святкував престольний празник. Його Святості співслужили Преосвященний єпископ Дрогобицький і Самбірський Матфей, Високопреосвященний митрополит Львівський і Сокальский Димитрійта чисельне духовенство єпархії.

Під час звершення малого входу за понесені труди по оновленню настінних розписів храму Святійший Патріарх Філарет урочисто нагородив митрою настоятеля парафії прот. Миколая Сваволю.

Звершивши Літургію, Патріарх виголосив проповідь, у якій розкрив духовний зміст цього святкового дня.

У кінці відправи, після звершення молебню до Пресвятої Богородиці, Його Святість нагородив орденом Христа Спасителя депутата облради та головного лікаря Львівської обласної клінічної лікарні Михаїла Гичку.

Цього ж дня по обіді Святійший Патріарх Філарет відвідав оновлений дерев’яний храм Воскресіння Христового с. Стара Сіль, настоятелем якого є митр. прот. Богдан Головчак, та звершив молебень до Пресвятої Богородиці у деканальному храмі Свт. Миколая Чудотворця м. Старий Самбір, настоятелем якого є митр. прот. Іван Білик.Також в рамках візиту відбулась зустріч Патріарха Філарета із головою Старосамбірської райради Володимиром Горбовим та Старосамбірським міскьм головою Іваном Грисем.

Оставить комментарий

Please log in to leave a comment