Перший престольний празник у селі Нижня Яблунька на місці побудови церкви Різдва Пресвятої Богородиці!

21 вересня 2011року у селі Нижня Яблунька в день Різдва Пресвятої Богородиці відбувся перший престольний празник .На запрошення місцевого священика о.Богдана Малого прибули на Божествену Літургію девять священиків.Очолив Богослуження святкове о.Ярослав з Ясениці,із повчальним словом звернувся до вірян о.Роман із села Боберка .

   Ось і дочекались довгожданої миті будівництва Української Церкви в Н.Яблуньці у верхньому кінці села,за лічені місяці вже зведено храм під накриття. Чи свідомі того, яка на долю випала нагода послужити Богові? Чи всі розуміють парафіяни, який історичний момент переживають? Адже Господні храми будують не на роки чи десятиліття. Це справа, яка залишить свій слід – маємо надію в Бозі – для багатьох поколінь. А коли стаємо свідками початку зведення храму, то маємо відчути надзвичайно велику радість і відповідальність усіх за те, що Бог довірив таку велику місію. Скільки Господь дозволить стояти цій святині – не знає ніхто із людей. Але бути слід певними: навіть якщо в цій церкві, яку будує Православна громада, буде відслужена хоча б одна Служба Божа – то і тоді не даремна праця. Не слід перейматися тим, що буде, як вдасться звести цю величаву святиню, чи вистачить коштів і сил? З Богом усе можливе. Попри різні перешкоди не слід падати у відчай: з молитвою і спільною щирою працею все буде подолано. Просити слід, щоб всемилостивий Бог, який дозволив з вірою розпочати будівництво цього храму, так само дав сили виконати Його волю і звершити спільну справу побудови Божої святині.

 Свято завершилось водосвятним молебнем і обходом навколо церкви!

 Хай Господь Благословляє таку величну справу ,як побудова Храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці ,дає міцне здоровя,сили ,жертовносьті!Многих і благих літ життя!

Оставить комментарий

Please log in to leave a comment