Христос Воскрес! Воістину Воскрес!


Головна Божественна Літургія у селі Боберка Розпочалась 4.30 год..Пасхальне Богослуження очолив місцевий священик ,настоятель села Боберка о.Роман .

У цю святу ніч Пасхи Христової ми сповнені духовної радості, підносимо подяку Богу, який сподобив нас ще раз доторкнутися до таємниці Воскресіння Христового. Христове Воскресіння — це звершене слово пророцтва св. пророків. Подія Воскресіння описується чотирма св. євангелістами (Мф. 28, 8-10; Мр. 16, 1-8; Лук. 24, 1-12; Ін. 20, 1-10). З’явлення Воскреслого Господа св. апостолам і жінкам мироносицям (Мф. 28, 8-10; Мф. 28, 16-20; Мр. 16, 9-18; Лук. 24, 13-49; Ін. 20, 11-31; Ін. 21, 1-14) свідчить про істину і увірування християнського люду. Апостол Фома не повірив апостолам про з’явлення їм Воскреслого Господа і сказав: “Поки не покладу руку свою на рани Його і ребра Його гвоздинні, не матиму віри”. Господь з’являється апостолам вдруге і говорить: “Мир вам!” Апостолу Фомі сказав: “Протягни свого пальця руки твоєї на руки і рани мої і ребер моїх і не будь ти невіруючий, але віруючий” (Ін. 20, 26-27). Тоді сказав ап. Фома: “Господь мій і Бог мій”. Господь відповів йому: “Ти увірував тому, що побачив мене? Блаженні ті, які не бачили і увірували”. Цього блаженства ми сподобляємося всі через нашу віру і Воскресіння Господа. Наше християнське життя збагачується вірою, молитвою, добрими справами, любов’ю до ближнього, які освячуються благодаттю Господа нашого Ісуса Христа. І тоді мир Божий перебуває в наших думках, в наших домівках. Цей мир буде присутнім тоді, коли ми прославлятимемо всім своїм життям Воскреслого Господа. Без Воскресіння Христового нема спасіння і наше життя втрачає сенс. Тому ми радісно святкуємо Пасху Христову, називаємо її святом свят, торжеством торжеств, бо звершилася перемога над гріхом і смертю, перехід від смерті до вічного життя. Цей дар нам подарований саме через Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа.Під час Божественої Літургії є звичай читати Євангеліє на різних мовах,тож і цього року у нашому селі Боберка святе Євангеліє читалось 22 мовами, зокрема:

1)Українська

2)Церковнословянська

3)Російська

4)Білоруська

5)Іврит

6)Грецька

7)Латинська

8)Англійська

9)Німецька

10)Французька

11)Італійська

12)Іспанська

13)Португальська

14)Румунська

15)Болгарська

16)Сербська

17)Польська

18)Чеська

19)Словацька

20)Угорська

21)Турецька

22)Арабська

Дорогі браття і сестри! Вітаю всіх вас з світлим святом Воскресіння Христового. Воскреслий із мертвих Господь Ісус Христос нехай збереже вас у Вашій Православній спасительній вірі та доброму здоров’ї і подасть вам вічну пасхальну радість на многії і благії літа.ХРИСТОС ВОСКРЕС! ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!

Оставить комментарий

Please log in to leave a comment