Упокоївся протоієрей Василій Салабай

               Snap_2015.09.17_14h23m00s_002Протоієрей Василій Салабай народився 1971 року на Львівщині у священичій сім’ї протоієрея Івана Салабая. Духовну освіту здобув у Одеській духовній семінарії та Київській духовній академії. Довгий час був настоятелем парафії Різдва Пресвятої Богородиці у місті Миколаїв   Львівської області, багатолітнім секретарем та благочинним Дрогобицько-Самбірської єпархії. Упокоївся отець Василій 11 вересня 2015 року, у день Усікновення глави пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана, під час служіння Божественної літургії, після Причастя Святих Христових Таїн.

             Чин похорону звершували архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Дрогобицький і Самбірський Яків, єпископ Вінницький і Брацлавський Михаїл, єпископ Дніпропетровський і Криворізький Симеон, у співслужінні численного духовенства з Дрогобицько-Самбірської, Львівсько-Сокальської, Київської, Дніпропетровської, Тернопільської та інших єпархії Київського Патріархату.

       Поховали протоієрея Василія на подвір’ї біля храму Різдва Пресвятої Богородиці поруч з могилою його батька протоієрея Івана Салабая.

ВІЧНА ПАМЯТЬ.

Snap_2015.09.17_14h31m30s_003

Оставить комментарий

Please log in to leave a comment